Thursday, 25 February 2016

Mixer B20 Second Hand Murah Okazawa



Alhamdulillah akhirnya dapat juga upgrade mixer 20L bagi menampung permintaan Bahulu D'Qaseh pada skala yang lebih besar ....



Mixer jenama Okazawa second hand berjaya di miliki dari kampung.. owner asal guna hanya 4 bulan untuk buat roti ...sebelum dapat mixer nie dah 2x  di kecewakan ..hihi

ceritanya pertama hubungi owner (lelaki Melayu) dari setiawangsa nak jual mixer yang di iklan di mudah.my terus booking dan berjanji untuk  beli , bayaran akan di buat masa nak ambil di sebelah malam ...tapi sebelah petang owner whatsapp bagitahu dah jual kat orang...

kali kedua owner (perempuan melayu) dari rawang iklan di mudah.my juga...whatsapp terus booking dan setuju untuk beli ...sebelah malam terus gerak ke sana ,alamat dah bagi siap-siap, sampai di sg buluh dapat whatsapp dari owner bagitahu orang baru datang ambil, dia bagi kat orang tu sebab orang tu sampai dulu ke rumahnya, orang tu dari bukit beruntung......terkedu sekejap masa tu ...tak tahu nak tanya apa.... sebab dah janji lagipun akak tu sendiri jemput datang ke rumahnya....   

Alhamdulillah kali ke tiga baru jadi .... situasi sebelum ni mengajar dalam berniaga kita perlu pegang pada janji dan sentiasa sabar dalam menempuhi apa yang mendatang...
jangan sesekali berputus asa ..rezeki kita pasti ada ....
terima kasih tuan ashran bahulu inti banyak bagi nasihat dan kata-kata positif...

terima kasih juga owner asal Tuan Faizal (lelaki Muda) dari kg lubok simpul kuala krai ...

2 comments: